Saturday, March 19, 2016

TOP 10 MUST HAVE MAC BRUSHES

Здравейте! Напоследък все повече получавам запитвания относно четките на МАК и реших в този пост да ви разкажа малко повече за тях.

Според мен, това са най-висококачествените четки на пазара. Имам доста от тях и съм изключително доволна от това колко запазени са, въпреки ежедневната им употреба. Цената им е по-висока, но определено си заслужава, имайки предвид качеството и дългия им живот. МАК предлагат голям избор от четки - както за лице, така и за очи и устни и в тази публикация ще ви разкажа кои според мен са десетте задължителни четки, които трябва да имате в колекцията си.

Ако ви е интересно, продължавайте да четете... :)


ЧЕТКА 217 - една наистина MUST HAVE четка. Ако трябва да избирате една четка за очи на МАС, нека това да е 217. Прекрасна за преливане на цветове в сгъвката, за нанасяне на нюанси върху целия клепач и опушване на долния клепач. Подходяща е за всякакъв грим и ще ви улесни много при направата на очите ви.


ЧЕТКА 219 - това е т.нар. pencil brush. С нея можете да опушвате както сенки, така и моливи върху клепачите си. Подходяща е за по-детайлна работа и осветяване на очите с хайлайтър.


ЧЕТКА 208 - всяка една дама трябва да има в козметичната си колекция такава скосена четка. 208 е моят фаворит, защото е малка, прецизна и удобна както за подчертаване на веждите, така и за нанасяне на гел очна линия.


ЧЕТКА 210 - това е четка, с която ще превърнете нанасянето на очна линия от агония в забавление. С лекота можете да направите както тънка, така и по-плътна линия, а с острото й връхче можете да  издължите крайчетата й с едно движение. Препоръчвам ви я, ако не обичате да нанасяте очна линия с по-дебели четки или се затруднявате при нанасяне.


ЧЕТКА 287 - перфектната duo fibre четка за коректор или база за сенки. Много мека и пухкава,лесна за използване и добре преливаща продуктите.Не абсорбира голямо количество от продуктите и ги разпределя равномерно.


ЧЕТКА 190 - това е традиционната плоска четка за нанасяне на база и фон дьо тен. При нанасяне осигурява плътно покритие.


ЧЕТКА 188 - въртелива duo fibre четка, подходяща основно за кремообразни продукти. Можете да я използвате за фон дьо тен, а размера й позволява да нанасяте с нея хайлайтър и руж. Ако имате много пигментиран прахообразен руж, например, можете също да я използвате, защото с нея покритието, което получавате е доста по-малко, в сравнение с плоските и по-гъстите четки.


ЧЕТКА 168 - за мен тази четка е основна при нанасянето на грим. С нея нанасям руж - подходяща е както за контуриране, така и за цветни ружове, а напоследък все повече я харесвам и за хайлайтър. Когато искате да нанасяте хайлайтър с нея, просто използвайте връхчето й. Препоръчвам я за прахообразни продукти.


Четка 150 - това е най-голямата четка за пудра, която МАС предлага и с която с едно движение, ще можете да матирате цялото си лице. Подходяща е за пудра и за бронзант, ако искате да бронзирате цялото си лице.


ЧЕТКА 316 - четка за червило - подходяща е за нанасяне на балсам, червило, гланц и преливане на цветове върху устните, както напоследък е модерно (т.нар. омбре ефект). Препоръчвам я, ако се затруднявате с по-ярките цветове и искате да бъдете по-прецизни при нанасяне на продукт върху устните.

 В заключение искам да кажа, че четките имат изключително дълъг живот, но при правилна поддръжка. Не забравяйте да дезинфекцирате четките си и от време на време да ги перете с шампоан, за да ги запазите меки и красиви възможно най-дълго!

No comments:

Post a Comment