Monday, October 5, 2015

Грим урок в снимки

Здравейте! Направих снимките на този грим преди около два месеца, но все не събирах смелост да пусна публикация от типа ''грим урок''. Е, сега се престраших и се надявам тя да ви хареса. В нея ще видите стъпка по стъпка обяснения как да си направите ето този грим:


Надявам се публикацията да ви допадне и ако е така, моля ви споделете го долу в коментарите, за да знам дали такъв тип постове се харесват и са ви полезни и дали занапред да правя подобни. 

Нека да започваме:


Реших в тази публикация да не споменавам продуктите, които са използвани, а да говоря главно за техниките и за това кое - къде трябва да се поставя. Ако имате въпроси относно използваните продукти, ги напишете като коментар.

Започваме с почистена и добре хидратирана кожа. Първата стъпка при всеки грим на очите за мен е базата за сенки:


Преминаваме към цвета за сгъвката на окото, който нанасям с пухкава четка за преливане. Аз обичам там да поставям топли кафеникави нюанси, като концентрирам цвета във външната част на окото, ето така:


Следващата стъпка е добавянето на нежен перлен нюанс върху клепача с плоска четка, като за по-добра покривност нанасям сенките чрез потупване на четката. Добавям и тъмно кафяв нюанс във външния ъгъл на окото, за да го подчертая по-добре, като се старая да прелея всички сенки с пухкавата четка, с която нанесохме първия цвят:


Тъй като ще нанасям изкуствени мигли и не искам те да се виждат, нанасям черни сенки като очна линия. Не нанесох там очна линия, защото исках грима да има по-опушен ефект, а тази линия ще скрие много добре лентата на изкуствените мигли:


Нанасям спирала, за да мога по-лесно да слея моите мигли с изкуствените:


След това поставям изкуствените мигли и преди да премина към долния клепач, нанасям коректор под очите и го фиксирам с пудра, като първоначално наслоявам малко повече, за да предотвратя коректора от събиране във фините линии и да го фиксирам по-добре.


Добавям и финалните щрихи към този грим, а именно - молив в телесен цвят във водната линия, черни сенки, опушени с кафяво на долния клепач, спирала на долните мигли и хайлайтър във вътрешния ъгъл и под веждата. Разбира се, подчертавам и веждите. Ето го и финалния резултат:



Можете да се свържете с мен тук:



Email: anita.todorova@abv.bg

2 comments:

  1. Много красиво и нежно.
    Трябваше и една снимка със затворено око да качиш, за да се види пълния резултат :)

    ReplyDelete
  2. Невероятни сте! Страхотна публикация! Браво на авторът! Поздрави и успех с развитието на този блог!
    Дигитална агенция Висео

    Дигитален маркетинг

    Един Клик



    Невероятни сте! Страхотна публикация! Браво на авторът! Поздрави и успех с развитието на този блог!
    Дамско издание Iwomanbox.com

    Интернет магазини

    Deva.bg
    електронно издание за модерната жена

    ReplyDelete