Wednesday, October 19, 2016

Too Faced & Nikkie Tutorials - THE POWER OF MAKEUP - Review & Swatches

Здравейте!

В тази публикация ще ви запозная с една колаборация между Too Faced и youtube гуру-то Nikkie Tutorials. Тя се появи на бял свят през Август, а аз се сдобих с нея през Септември при пътуване в чужбина. Тази колаборация предизвика голям публичен интерес и бързо се изчерпа. Комплектът е лимитиран и съдържа всичко необходимо за направата на грим на очите. Ето как изглежда той:





В Интернет се изписаха и изговориха много неща, мненията за този продукт бяха смесени. Като се започне от принта и дизайна на опаковките, до качеството и количеството на продуктите. Аз реших да не чета предварително ревюта, за да мога да си създам собствени впечатления, които да споделя в последствие с вас.

Аз лично смятам, че дизайна е симпатичен и ми допада. По принцип не съм фен на картонените опаковки, но те са характерни за марката, така че нямам право да се оплаквам. Ще ви покажа първо палитрата, а след това останалите красоти в комплекта.



В палитрата получаваме 9 цвята сенки - някои матови, други със сатенен или пък брокатен ефект. Също така имаме два вече познати ружа - в прасковен и в розов цвят, емблематичния Chocolate Soleil и хайлайтър, който всъщност е вече съществуващ като сянка за очи цвят от първата шоколадова палитра, който Ники толкова харесала за хайлайтър, че държала той да бъде в този сет. Смятам, че качеството на този хайлайтър е на много, много ниско ниво и изобщо не го харесвам. Твърди се, че има страхотен блясък и придава сияние, а при мен този цвят едва пуска някакъв пигмент и изобщо не стои наситено. Доволна съм от ружовете и бронзанта, но хайлайтъра е много слаб.

Нека да разгледаме по-детайлно сенките, за които най-много се изговори ... и то негативно.

Като цяло всеобщото ми мнение е, че блестящите сенки не стават. На суочовете изглеждат много приятно, но нанесени на очите не стоят наситено и работата с тях и четка е много трудна.


Ivy е един  класически светъл цвят, който може да се нанесе като основа или да фиксира базата. Допада ми, използвам го често. Sugar Coated е голямото ми разочарование в тази палитра - изглежда прекрасно на ръката, но пробвах да го сложа на очите си и ефект просто нямаше. Дори с мокра четка не пусна никакъв пигмент... Frosted Yum също изглежда наситен, но при него отново го има този проблем при нанасяне с четка на окото. Като цяло не ми допада и цвета - изглежда ми евтино и не мисля, че бих си го сложила.


Irresistible е красив златист цвят, но не ми прави особено добро впечатление с качеството си. Painkiller е любимият ми цвят от палитрата. Толкова е лесен и приятен за преливка на цветове! Понякога даже обичам да го използвам в комбинация с бронзанта в комплекта и получавам прекрасно подчертани скули. Браво за този цвят!!! Makeup&Chill е красив тъмно кафяв цвят, прекрасен за задълбочаване на погледа и опушване на окото. Допада ми много!


Mystic Hour е красив цвят, все още не съм го изпробвала на очите и не знам как ще се представи, но затова пък пробвах Wham Bam и... отново разочарование. Цвета не ми допада изобщо, не стои добре на окото. Wanted е матово черно, което обаче не е плътно, а се надгражда. За някои това може да е удобно, за мен не е и не ми харесва.

Ето тук можете да видите ружовете, бронзанта и хайлайтъра, за които ви разказах малко по-нагоре:


А ето и какво се крие в симпатичната торбичка, идваща в комплекта:



Комплекта идва с мини размер на базата за сенки на марката, както и с глитър, който е специално направен за колекцията Power of Makeup.


Не може да минем без очна линия и това е черната от серията Sketch Markers. А спиралата е класическата, любима на всички Better than sex, но в лимитиран цвят - лилаво!



Надявам се тази публикация да е била полезна за вас. Аз лично останах разочарована от продуктите и не мисля, че бих си взела отново някоя от колаборациите на Ники, без да направя по-обстойно проучване, защото в нейното видео за палитрата, тя разказа невероятни неща за всички цветове, които не са верни.. Ако все пак сте се сдобили с палитрата - използвайте си я с удоволствие, има доста визии, които може да сътворите. Ако пък не сте, недейте да съжалявате. Ако знаете какви разкошни неща ни готвят от Too Faced... ще забравите за тази палитра!

Благодаря ви, че четете блога ми!

3 comments:

  1. :) Благодаря ти за това ревю. Чудех се дали съм само аз :)
    На мен Too Faced ми е любима марка и очакванията ми към тази колаборация бяха големи. Аз видях палитрата в чужбина и имах възможност да пипна цветовете преди да я купя и три пъти обърнах да видя къде е произведена - очаквах да видя Китай... В други обстоятелства, категорично бих я купила без да пробвам, но този път си бях "написала домашното" и бях виждала суочовете на Ники, в сравнение с други. За мен също е разочарование, за съжаление, но моето разочарование поне няма парично изражение :)

    Картонената опаковка, мисля, че всички сме я преглътнали много отдавна, както сама каза, а аз дори я намирам за очарователна и за мен тя не е проблем. Виждам друга недомислица в тази палитра, а именно разположението на ружовете. Рано сутрин, докато се оправям (почти на автопилот), с една хубава четка за руж, няма начин да не закача (поне) Mystic Hour и почти сигурно - няма да забележа преди да си го лепна на бузата. Това вероятно няма да е само рано сутрин и няма да съм само аз. Изглежда глупаво, но всъщност тези мънички неща могат да развалят впечатленията от който и да е прекрасен продукт.

    Дано разкошните неща на Too Faced наистина са разкошни не само на външен вид - и аз нямам търпение, честно казано за палитрата с блъшчета :) Но някак си, не бих могла толкова лесно да им простя качеството на тази палитра и мисля, че винаги ще си имам едно на ум, че не знам от коя фабрика е излязъл продукта.

    ReplyDelete
  2. Честно казано, отказах се да гледам повече всичко свързано с Ники след представянето на тази палитра. И преди това беше започнала да ми става неприятна, но някак си прекали. Изгледах нейното видео и това на Stephanie Nicole и не може палитра за 50$+ да има по - лош черен цвят от едно менте на Naked, което имам и което дори не се води черно /Creep/. Опаковката е ок, това YAAAAS е дразнещо.

    Аз съм ЗА колаборации с компании, за колекции на блогъри и т.н., но нека качеството е добро и нека блогърите да не заблуждават умишлено със суочове под масата ;) :)

    ReplyDelete
  3. Аз изобщо спрях да я гледам Ники, ако трябва да съм честна именно след тази палитра. Виждали сме много колаборации с проблем с качеството и мисля, че беше редно да даде лице на проблема. Аз също съм за колаборациите, но блогърите/влогърите имат едно основно предимство над рекламите на марките - че казват истината. Или поне се предполага, че е така... Ако спрат да го правят - просто губят достоверност. При една палитра не е до кожа и индивидуалност - цвета или се разнася или не. Или е пигментиран, или не е. Точка.

    ReplyDelete