Wednesday, July 8, 2015

Новата мода в грима - STROBING

Здравейте. В тази публикация ще се опитам да ви разясня един нов тренд, който се появи в интернет пространството и все повече хора започват да говорят за него. Аз разбрах за него от Инстаграм и от YouTube. Какво точно представлява гримирането по този начин, какво е мнението ми за него, как изглежда и с какви продукти може да бъде постигнато, ще разберете в следващите редове...


Ето така започна всичко. В Интернет се появи тази снимка на Ким Кардашиан, която както сигурно знаете, е една от звездите, които наложиха контурирането като мода в грима. Тя винаги е имала силно изразени контури на лицето и винаги е служела като пример за това как ''би трябвало'' да изглежда едно добре контурирано лице. Тук отварям една скоба - Ким е звезда, на която се налага винаги да бъде гримирана и да изглежда перфектно за снимки, но да се пренася този начин на контуриране на лицето в ежедневието на едно младо момиче, е доста прекалено - първо, заради времето, което отнема да се направи и второ, защото изглежда прекалено силно за ежедневен грим. Аз много харесвам контурирането, защото както на мен, така и на мои клиентки, изглежда страхотно и подчертава прекрасно естествените черти на лицето. Използвам този метод при гримиране и съм доволна от него.
До снимката на Ким, на която пише "Чао, чао контуриране", има друга снимка - на модел, чието лице ясно виждаме, че не е контурирано, а само осветено. С МНОГО хайлайтър. Добавен е и руж, но не виждаме никакви сенки. На снимката пише "Здравей, Строубинг." Не съм срещала адекватен превод до момента на този термин и мисля да продължа да го наричам така до момента, в който някой по-компетентен реши да го преведе. Нека направим разлика между тези два начина на гримиране.

Контуриране:

Концепцията е лесна - използват се два тона по-тъмен продукт (кремообразен), с който се подчертават скулите, челото (ако има нужда да бъде смалено), носът (може да се коригира формата, при всеки е строго индивидуално), на долната челюст, за да се подчертае. С два нюанса по-светъл продукт, осветяваме под очите, средата на челото, по дължината на носа, над устната и брадичката. Общо взето местата, които изпъкват. Можете да контурирате и с бронзираща пудра. По този начин подчертаваме естествените контури на лицето. При контуриране, един важен елемент е използването на хайлайтър върху скулите, което ги подчертава прекрасно, както и на върха на носа и над горната устна, понякога и под веждаат. Това са местата, на които аз нанасям хайлайтър.








Строубинг:

При този метод на гримиране, нужните продукти са хайлайтър - течен или прахообразен и руж. БЕЗ никакви затъмняващи продукти. Идеята е да се осветят всички места, които слънцето естествено огрява. Това са, скули, чело, дължината на носа, под веждите, над веждите, над устната, брадичката... Навсякъде. Нанася се руж на бузите, за да се придаде някакъв цвят. В случая, търсеният ефект е едно илюминирано лице, не блестящо - като с брокат, а просто с блясък, сякаш идвайки отвътре. Някак наподобява търсения ефект при т.нар. dewy skin - навлажнена, свежа, сияйна кожа.







Както виждате, лицата изглеждат доста по-естествени и сияйни, но определено в ежедневието, на нормална дневна светлина, този метод, както и контурирането биха изглеждали прекалено. Сега ще ви покажа няколко клипчета от YouTube, за да добиете още малко представа.









Лично мнение:

Аз лично не харесвам този нов тренд. Привърженик съм на контурирането на лицето, с мярка, не прекалено. Обичам да нанасям хайлайтър и винаги получавам комплименти, когато гримирам лицето си по този начин. Клиентките ми остават много доволни и винаги ме питат за хайлайтър върху скулите, защото наистина изглежда много добре. Но нанесен на цялото лице?! Не, мерси. Аз лично съм с по-кръгло лице и имам нужда да подчертая скулите си, нямам нужда да блестя като фея. За фотосесии е много подходящо, особено ако са тематични, но в ежедневието, по мое мнение, строубинга няма място. Трябва да внимавате с него, ако имате кожа, склонна към омазняване, мъхчета по лицето, както и големи пори или пъпчици, защото този блясък на хайлайтъра ще подчертае всяко несъвършенство по лицето ви. Предстои да видим как ще се развие този тренд занапред и дали ще стане популярен или дори ще замести контурирането... А сега, ето малко продукти, с които може да го постигнете:





Това е много малка част от всичките продукти, които се предлагат на пазара. Моите любими са - Mary-Lou Manizer by The Balm и Soft and Gentle на MAC.

Надявам се тази публикация да е била полезна за вас и да се научили нещо ново от нея. Ако имате въпроси, ще се радвам да ме питате всичко, което ви интересува. Можете да се свържете с мен ето тук:

Facebook

Instagram

2 comments:

  1. А каква разлика намираш между Мери Лу и Мак?
    Иначе мн хубаво инфо, аз също наскоро научих за строубинга и някак го асоциирам с лъснало лице в средата на работния ден :) Не е за мен май :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, права си, има малко от този ефект. Аз също го избягвам.

      Мери Лу е доста по-пигментиран и е по-наситено златисто, този на Мак е по-лекичък. Като количество и двата са много големи, така че купят ли се веднъж, стигат за доста време. Аз лично за ежедневието или когато искам по-лек грим, но все пак да добавя малко блясък използвам този на Мак, а когато правя вечерен грим или грим за повод, ползвам Мери Лу, тъй като наистина блясъкът му е много силен и не го препоръчвам за ежедневна употреба. И двата излизат уникално на снимки!

      Delete