Friday, July 3, 2015

Кой е по-добър - MAC Pro Longwear Concealer или NARS Radiant Creamy Concealer?

Здравейте! Днес ще съпоставя два от най-харесваните коректора в грим индустрията. И двата са на световно известни марки, и двата са с много добро качество, и са харесвани от всички гримьори. Става въпрос за MAC Pro Longwear Concealer и NARS Radiant Creamy Concealer. Потърсих информация в Интернет за това кой е по-харесван, но до единодушно мнение така и не се стига. Наистина, и двата са много добри, но кой е по-добрия? Ще се опитам да ви дам отговор или поне да ви помогна да изградите мнението си за тях, базирано на моите впечатления. Разбира се, за всеки човек и неговите нужди, може съответния коректор да не свърши работа, така че най-добре е да изпробвате, за да се убедите в ефективността на даден продукт.



Ето как изглеждат двата коректора. А сега, нека разгледаме характеристиките им поотделно, а след това ще ги съпоставим.

MAC PRO LONGWEAR CONCEALER





Това е коректорът, за който сигурно най-много съм слушала. Говори се за него навсякъде, всички го харесват и използват. Използва се от гримьори на звездите по света и у нас. В блоговете и видеоклиповете на американски makeup гурута, до ден днешен това е най-предпочитания коректор. И има причина. Има нещо вълшебно в начина, по който изглежда върху кожата.
Опаковката му е стъклена, което за мен е минус, защото при едно изпускане, шишенцето се чупи и целия коректор си заминава. В кръгло шишенце е, няма апликатор, а се изстисква с помпичка, което за мен е още един минус. Първо, че е неудобно, защото целия се намазваш, второ - нямаш контрол върху количеството, което изстискваш. Не можеш да изстискаш малко, защото не може да натиснеш помпичката леко. Винаги излиза количество, което е твърде голямо за еднократно нанасяне. Трети и последен минус (обещавам) е цената му - 36 лв., което не е никак малко за 9 мл. продукт.
Качеството, обаче, оправдава цената му. Той е с флуидна текстура, която лесно се разнася и засъхва бързо. Изключително покривен, но не прекалено - като маска. Моят цвят е NW20, установих го след консултация в магазина на МАС, така че ако имате колебания за цвета, питайте, ще ви помогнат. Това е един от малкото коректори, които не се събират веднага във фините линии около очите. Въпреки това, аз винаги фиксирам коректора, както и цялото лице с пудра. Даже ми се струва по-кремообразен от този на Nars, въпреки че на другия пише Creamy. Не изсушава кожата, дълготраен е и прикрива добре тъмните кръгове. Може да се използва и при контуриране на лицето, за осветяване на чело, нос и брадичка. Подходящ е за сватби и балове, защото няма да мръдне по време на събитието. Давам му 9/10.

NARS RADIANT CREAMY CONCEALER





Така изглежда другия обожаван от гримьорите коректор. Опаковката му е подобна, но не кръгла, а четириъгълна. По-висока е, въпреки че получавате 6 мл. продукт. Единственият минус, който мога да дам тук е, че тази марка не се предлага в България, което прави закупването доста по-сложно. И все пак, не е невъзможно да се поръча от Интернет. Цената му също е висока - в сайта на Sephora се предлага за $29.
Обожавам този коректор, заради апликатора му. Толкова е удобно, че прави нанасянето му удоволствие. С висока покривност, отново без събиране в линиите под очите. Прекрасен е! Както бях казала и в публикацията ми с любими продукти за м. Май, използвам го и за осветяване при контуриране и ефекта е много добър. Определено давам 10/10 на този коректор. Със сигурност ще го закупя отново.

При сравнение на двата продукта, аз избирам коректора на Nars. Апликатора ме спечели, съпоставен с помпичката на този на MAC. По-дълготраен е на моето лице и като че ли по-добре се справя с тъмните ми кръгове. Обожавам и двата, и ги използвам еднакво често, но все пак един трябва да победи, нали така? ;)

В заключение искам да кажа, че бих закупила и двата коректора отново и бих ги препоръчала на клиентки или на други гримьори, защото те наистина променят представата за това какво точно трябва да представлява един коректор. Надявам се публикацията да ви е харесала и да е била полезна за вас. Ще се радвам да ми споделите използвали ли сте някой от тези продукти и какви са впечатленията ви? Кой е вашият фаворит от двата? Ако имате други фаворити, кои са те?


И двата продукта са закупени с лични средства и мнението ми за тях е абсолютно обективно.

1 comment:

  1. Къде в БГ могат да се открият продуктите?

    ReplyDelete