Thursday, December 17, 2015

Да поговорим за: Четки за грим

Здравейте, милички!

Днес реших да направя публикация, посветена на четките за грим, в която да поговоря по-задълбочено за предназначението на основните видове четки, които използваме. В предната публикация ви разказах повече за грижата за кожата, ако не сте я видели, можете да кликнете тук!

А сега нека се насочим към четките за грим. В тази публикация няма да включвам гъбите и апликаторите за грим, защото на тях ще отделя специално внимание в следващ пост. Това са основните четки, с които можете да направите всякаква визия. Не забравяйте, че качествената четка е 50% от добрия резултат, затова аз лично съветвам да инвестирате в хубави четки, които да поддържате правилно и да се наслаждавате на качеството им с години. Отново няма да коментирам марки, както и снимките, които ще видите няма да са на определени продукти, които препоръчвам - тук идеята е да видите кой вид четка за какво да използвате.

1. Четка за пудра


Гъста, но мека и нежна, с естествен косъм. Това е перфектната четка за пудра. Използвайте размер, който е най-удобния за вас - те идват и в по-малки и огромни размери. Ако четката е по-малка, можете да нанасяте и руж с нея. Не трябва да е заострена, за да може да нанася продукта равномерно. Използвайте я като потупвате, ако искате по-плътно покритие и размазвайте нежно продукт с нея, ако искате по-лека покривност на продукта.

2. Четка за руж






Може да бъде както кръгла, така и скосена. Скосената четка е много удобна при контуриране. Отново препоръчвам четката да е от естествен косъм, ако използвате прахообразни продукти, а от изкуствен - за кремообразни. Използвайте средно голяма четка, отново според това какъв размер ви е удобен.

3. Четка за фон дьо тен





Четката трябва да е от синтетичен косъм, за да не задържа продукт, а да го нанася равномерно върху кожата. Такива четки са подходящи за нанасяне на крем, база и фон дьо тен. На картинката виждате различните видове, с които може да нанасяте фон дьо тен, като всяка четка нанася продукта с различна покривност, зависи от ефекта, който търсите.

4. Четка за коректор



Това е плоска малка четка със заоблен край, който спомага за прецизно и лесно нанасяне в ъгълчетата на очите и около нослето. Някои хора предпочитат по-пухкавите четки за коректор, които нанасят продукта с по-леко покритие, защото плоската четка създава по-плътен ефект. Четката е подходяща и за нанасяне на база на клепача.

5. Четка за преливане на сенки 


Такъв тип четка от естествен косъм е подходящ за преливане на цветове в сгъвката на окото. Прелива прекрасно цветовете, за да няма отсечени линии. Може да се използва и за коректор.

6. Четка за наслояване на сенки


С такава четка можете да нанасяте сенки на клепача, като при използване на потупващи движения, ще можете да постигнете по-голяма наситеност на сенките. Препоръчва се да бъде от естествен косъм.

7. Четка за сенки тип ''молив''


С четката от типа ''молив'' можете да опушвате молив, очна линия на горния клепач и акценти с цветове на долния клепач. Подходяща е за по-детайлна работа.

8. Скосена четка


С късите си косъмчета и скосена форма, тази четка е идеална за прецизни линии - за очна линия, както и за подчертаване на веждите.

9. Четка за очна линия


Заострена четка от синтетичен косъм... перфектна е за течна и гелообразна очна линия.

10. Четка за устни


Четката е от синтетичен косъм. Подходяща е за прецизно нанасяне на червило, за да не се излиза от контура на устните. С такава четка нанасянето на червило е значително по-лесно.

11. Четка за вежди


Добре сресаните вежди са задължителни! За да ги постигнете, използвайте такъв тип четка.

Вече съм правила публикация, посветена на четките ми за грим на очите, ако искате да я видите, можете да го направите тук - http://makeup-by-anita.blogspot.bg/2015/08/eye-makeup-brushes.html

С това завършва публикацията ми, посветена на видовете четки. Надявам се да е била полезна за вас!

Можете да ме намерите тук:



Email: anita.todorova@abv.bg

No comments:

Post a Comment