Monday, June 22, 2015

Любими лакове за нокти за лятото

Дойде ред и на нещо по-различно, нещо за феновете на маникюра. Както всяко момиче, и аз много обичам интересния маникюр и често прибягвам до услугите на маникюрист, тъй като никак не ме бива в декорациите. Това обаче не пречи честичко да попълвам колекцията си от лакове за нокти с всевъзможни цветове, както и да изпробвам нови марки. Въпреки, че името на блога ми е ''Makeup by Anita", ми се иска тук да говоря не само за грим. Иска ми се да споделям идеи за маникюр, идеи за прически, козметични трикове и дори модни съвети някой ден. Иска ми се той да се превърне в един блог за красота, който всяко момиче да може да чете с интерес и в който може да намира полезна информация.

Реших да направя една мини колекция на любимите ми лакове за летния сезон. Обикновено през лятото се лакирам в ярки цветове - розово, коралово, жълто и т.н., а през зимата нанасям по-тъмни цветове - винено червено, сиво, синьо, черно и други. Освен ярките цветове, през лятото обичам и пастелните тонове, както и много много светлите телесни тонове. Ето кои са моите фаворити за лято 2015:



Тези лакове са закупени през тази година, сравнително новички са, и може би заради това ги предпочетох. Не съм включвала жълто и ярко цикламено този път, защото те бяха моите фаворити миналото лято. Четири от шестте ми фаворита са на марката NAILS INC, която открих наскоро. Тези опаковки са нови, преди се предлагаха в малки кръгли шишенца и не хващаха окото много. В този си вид, обаче, наистина привличат вниманието. Можете да ги намерите в Sephora. Лакът на OPI е само един... не, защото не обичам тази марка, а защото той е единствения ми фаворит от новата им серия лакове. Добавих и едно коралово на Essie, защото цветът е просто прекрасен.



А ето я и последната ми гордост - този собственоръчно направен бонбонен маникюр, в който използвах три от четирите ми любимци на NAILS INC. А сега нека ви разкажа малко повече за всеки един от лаковете поотделно.





Този лак е от серията на Виктория Бекъм за Nails Inc и се казва VVB Bamboo White. Опаковката му е в черен мат и отстрани се вижда цвета на лака. Цветът е наистина уникален - телесен, с леко розов оттенък. Подходящ е както за дълги, така и за къси нокти. Много е покривен, така че не трябва да се притеснявате, че ноктите ви ще прозират. Освен това е издръжлив, както и всички други лакове на тази марка. Има още един цвят от серията на Виктория Бекъм - той е в бяла опаковка, а цветът е ярко оранжево. Предпочетох, че на този етап нямам нужда от такъв цвят и затова засега съм се спряла на този. Закупен е от SEPHORA в The Mall Sofia.









Следващият любимец е този розов цвят, който не е типично розово. Името му е Old Park Lane. Не мога да го опиша точно, не е бебешко розов, не е и просто ярко розово. Отново, подходящ е и за по-къси нокти, а и отива на много неща. Стои много хубаво и на крачетата. :P И той, както и всички от тази серия можете да намерите в SEPHORA.


За този лак съм споменавала и преди - в публикацията ми за любими продукти за м. Май. Ако сте я пропуснали - кликнете тук . Това е пастелено синьо-лилаво, което отива на всички. Казва се Regents Place и от май месец насам го използвам доста често. Той и горния лак са от специална серия на марката, която се казва GEL EFFECT, според която ноктите изглеждат, все едно са направени с гел. Аз не улавям кой знае каква разлика, може би има малко повече плътност при нанасяне. Издръжливостта на всички лакове е страхотна, дори без топ лак, могат да издържат 10 дена ( ако вие издържите да не ги изтриете, аз не мога да чакам толкова ). 


Добавих този лак, защото според мен лятото е сезонът, през който можем да си позволим да слагаме повече декорации, брокати и какви ли не акценти върху себе си. Cherry Garden Street е името на този лак, в който има бели, жълти, телесни и розови частици. Той е от серията Nails Inc BLOSSOM. Комбинира се перфектно с другите розови, но не е задължително да взимате тях, ако не ви харесват. Ако този лак ви допада, може да го нанесете върху всеки друг лак и пак да получите прекрасен ефект. Не бих препоръчала да се ползва самостоятелно, стои добре върху нанесен вече лак, за акцент.


Фаворит за лятото ми е и този лак на OPI - From Here To Eternity. Новата серия на OPI със сребърни капачки се казва Infinite Shine (безкраен блясък). Е, аз не забелязах кой знае какъв блясък, може би трябва да си купя и основата и топ лака от серията, но предпочитам да си използвам моите. Цветът, обаче, е страхотен. Отново не е онова ярко, набиващо се в очите цикламено, по-скоро е по-тъмният вариант на розовото, което ви показах по-горе. Също добре наситено, но една идея по-малко издръжливо от Nails Inc. Отново може да бъде намерено в Sephora. Мисля, че се предлага и в Debenhams.


Последен, но не и по важност е този ярък червеникаво-оранжев коралов цвят. Не е червен, не е и оранжев, много интересен цвят е. Името му е Fifth Avenue. Използвам го, когато съм с по-дълги нокти, защото според мен на къси нокти не изглежда толкова добре. Издръжлив е, наситен и е най-яркия от предложенията ми за лятото. Продуктите на Essie може да намерите в Lilly Drogerie. 

С това приключва колекцията ми от любимци за лято 2015. Кои са вашите любими лакове за лятото? Пробвали ли сте продукти на тези марки и какви са впечатленията ви? Ще се радвам да ми оставите коментари. А ако искате да се свържете с мен или да разгледате повече снимки, можете да ме намерите ето тук:
Instagram


Продукците са закупени с лични средства и мнението ми за тях е напълно обективно. Ако има продукти, които са изпратени за проба и ревю, то това ще бъде опоменато в публикацията.

2 comments:

  1. Имаш много хубав маникюр, естествен ли е?

    ReplyDelete
  2. Благодаря много! Да, ноктите ми са естествени. :)

    ReplyDelete